metaal printen

Metaal printen? Replato uit Almelo is al jarenlang de Nederlandse specialist in het printen van metaal. In dit artikel gaan we kijken wat het inhoudt en geven we enkele handige tips.

Metaal printen

Inhoudsopgave

Wat is metaal printen?

Print op metaal, stof of foliematerialen. Wij zijn experts op het gebied van industrieel printen!

Wij gebruiken de modernste druktechnieken om uw wensen op folie, vel of canvas te drukken.
Onze prints zijn superscherp, kleurecht en UV-bestendig. Ons “printerpark” bevat zowel “flatbed” printers om direct op plastic of metaal te printen als roll-to-roll printers voor het printen van folie, stof of posters.

We gebruiken een printtechnologie genaamd; Reoxyd®. Deze zelf ontwikkelde technologie wordt gebruikt om speciale inkten in de geanodiseerde huid van aluminium te persen. Je kunt het vergelijken met een tatoeage. Door toepassing van Reoxyd® technologie verkrijgt u kras- en UV-bestendige aluminium panelen en borden. Ideaal voor gebruik in industriële omgevingen en waar een lange levensduur vereist is!

Aluminium printen

In veel gevallen gaat het bij het printen van metaal om het printen van aluminium. Ja, je leest het goed, het is aluminium stempelen. We printen op 100% geanodiseerd aluminium. Waar veel bedrijven ‘aluminium printen’ ‘aluminium’ noemen, bedoelen ze eigenlijk sandwichpanelen. Wij doen dit anders. Geen composiet panelen, maar puur aluminium. Duurzaam, sterk en prints scherp!

Bij digitaal printen wordt de inkt direct op of in het aluminium plaatmateriaal gedrukt. Print scherp met 1440 x 1440 DPI zodat je logo of foto er geweldig uitziet. In tegenstelling tot zeefdruk kan bij digitaal printen full colour in één print worden aangebracht in logo of tekst kan ook eenvoudig bedrukt worden! Wij hebben speciaal ontwikkeld geanodiseerd aluminium op voorraad, maar kunnen ook uw platen bedrukken en/of bedrukken. Denk bijvoorbeeld aan een naambordje of naambordje. Vraag naar de mogelijkheden!

We gebruiken een printtechnologie genaamd; Reoxyd®. Deze zelf ontwikkelde technologie wordt gebruikt om speciale inkten in de geanodiseerde huid van aluminium te persen. Je kunt het vergelijken met een tatoeage. Door toepassing van Reoxyd® technologie verkrijgt u kras- en UV-bestendige aluminium panelen en borden. Ideaal voor gebruik in industriële omgevingen en waar een lange levensduur vereist is!

Metaal printen door Replato

Replato naamplaten en typeplaten is al jarenlang de Nederlandse specialist in digitaal printen. Wij doen dit gewoon in onze eigen fabriek in Almelo (overrijssel). In onze fabriek printen wij jaarlijks duizenden metalen producten voor vele opdrachtgevers uit heel Nederland. Denk hierbij onder andere aan het printen van typeplaten, naamplaten, industriële stickers, industriële labels, nummerplaatjes, frontpanelen, bedieningspanelen, aluminium visitekaartjes en nog veel meer producten.

Is metaal printen voor jou ook de juiste oplossing? Dat hangt er vanaf. Wij bekijken voor iedere aanvraag wat de beste bewerkingsmethode is. Het kan namelijk zijn dat graveren, zeefdrukken, etsen, frezen of een andere methode voor jouw situatie een betere oplossing is. Wij voorzien je dan ook graag van advies. Meer weten over digitaal printen door Replato? Neem vrijblijvend contact op via de onderstaande contactgegevens.

Het team van Replato bestaat uit 28 professionals met verschillende kwaliteiten en capaciteiten. Deze smeltkroes zorgt voor een goede basis van kennis en kwaliteit. Naast productie bieden wij ook de volgende diensten aan: Advies, ontwikkeling en begeleiding van projecten. Ook hebben wij als collega’s vakbekwame monteurs die de bestelde producten ter plekke in de Benelux kunnen monteren! Dit maakt ons tot een compleet full-service bedrijf op het gebied van productmarkering, bewegwijzering en bewegwijzering projecten.

Meer weten of vrijblijvend adies voor het laten printen van metaal voor jouw project? Wij helpen je natuurlijk graag verder. Neem contact op per telefoon, via de mail of maak een afspraak via de website.

 

Contactgegevens Metaal printen

  • Van Weerden Poelmanweg 9
  • 7602 PC Almelo
  • info@replato.nl
  • Tel:+31(0)5468611116
  • Nederland

Handige links