Massage middelen gebruiken

Massage is voor iedereen een weldaad.

Massage olie is uitermate geschikt om te gebruiken vóór het sporten en ná het sporten of voor het stimuleren van ontspanning in de spieren. Met behulp van de juiste olie kun je de spieren, pezen en gewrichten weer voorbereiden op bijvoorbeeld een inspanning. Goede olie helpt ook uitstekend bij overbelaste spieren of stijve spieren.

De beste massage olie is voor iedereen weer anders. Stel eerst vast waarvoor je de olie wilt gebruiken. Kijk dan naar het huidtype van jezelf of je partner. Weet je niet wat het huidtype is? Kies dan voor een ph-neutrale olie of etherische olie. Fysiotherapeuten gebruiken vaak een neutrale soort olie, terwijl er voor een ontspanningsmassage vaak een etherische olie wordt gebruikt. De ene olie trekt beter in de huid dan de andere olie.

Ook zijn er speciale kaarsen waarvan de was bruikbaar is voor een massage. Voordeel hiervan is dat je nooit bang hoeft te zijn dat het middel niet op temperatuur is. Wel even testen voordat je het op je lichaam van je partner giet. Lees dus goed de product omschrijving van elke olie, zodat je de beste vindt.

Meerdere soorten massage middelen.

Naast massageolie zijn er nog veel meer alternatieven om te masseren. Zo kun je bijvoorbeeld ook masseren met een massagebalsem / sportbalsem of massagelotion. Ieder alternatief heeft zijn eigen textuur en zijn eigen voor- en nadelen ten opzichte van olie. Lotions hebben vaak de voorkeur wanneer je wat meer lichaamsbeharing hebt. De consistentie van de lotion zorgt ervoor dat deze prettig werkt, ook op lichaamsdelen met wat meer haar. De ‘glijbaarheid’ van lotion ligt tussen olie en balsem in.

Lotions zijn erg geschikt voor deep tissue massages, plakken niet en zijn gemakkelijk van de huid te verwijderen. Daarnaast bieden lotions meer stabiliteit dan olie tijdens een massage, zodat je als masseur minder makkelijk wegglijdt tijdens het masseren. Massagebalsem en sportbalsem zijn een stuk dikker dan olie en een lotion. Balsems worden veelal gebruikt voor specifieke delen van het lichaam en bevatten vaak een hogere dosis etherische oliën. Balsem geeft veel controle aan jou als masseur tijdens een behandeling; je hebt meer grip en glijdt minder snel weg tijdens het masseren.

Sensuele massage

De kernwoorden van de sensuele massage zijn: ‘aandacht, intuïtie, liefdevolle aanraking, respect en veiligheid’. Hierbij wordt je gehele lichaam gemasseerd, binnen de grenzen die jij zelf bepaalt. Tijdens deze verwennerij kun je je helemaal ontspannen, niet hoeft en niets moet, behalve genieten.

Hoe doe je een verwen behandeling?

Er is geen goed of fout. De tijd nemen om je geliefde uitgebreid te masseren is altijd goed. Of er nu seks van komt of niet. (Wel handig om dat van tevoren af te spreken, om teleurstelling te voorkomen.)

Misschien ben je er niet vertrouwd mee, maar de tijd zal het je leren. Wat de een fijn vindt vindt de ander niks. Dat mag. Het grote verschil met een professionele behandeling is dat je bij je geliefde geen delen van het lichaam hoeft over te slaan.

Hulpmiddelen.

Doe een kleine hoeveelheid olie op je handen. Wrijf je handen tegen elkaar om ze zo nodig op te warmen. Je kunt ook, een kwartier voordat je begint, de fles in een kom heet water zetten of de fles een uurtje op de radiator leggen.

Je handen zijn een heel handig hulpmiddel. Je kunt er mee strelen, kneden, knijpen en je nagels gebruiken als je partner dat fijn vindt. Natuurlijk zijn er ook massageapparaten die je kunt gebruiken om de olie diep in te masseren. Zorg bij alles wat je doet dat je vraagt om feedback, zeker als het de eerste keer. Je wilt na afloop alleen maar positieve geluiden horen nietwaar?

Welke sensuele geuren?

De geuren die door mannen en vrouwen sensueel worden genoemd zijn verschillend.

Sensuele geuren voor vrouwen:

Sensuele geuren voor mannen:

  • Sandelhout
  • Cederhout
  • Jasmijn
  • Lavendel
  • Vetiver
  • Patchouli